SERKAN ÇOL

Serkan ÇOL

Teftiş Kurulu Başkanı
 

1979 yılında Ankara’da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini Çankaya Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2002 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 2003 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda müfettiş yardımcısı olarak göreve başladı. Üç yıl süren yardımcılık döneminin ardından 2007 yılında yeterliliğini alarak Müfettiş oldu.

2007-2008 yıllarında Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (ATAUM) çeşitli eğitimlere katılarak Müzakere ve İletişim Teknikleri, Proje Çevrim Yönetimi ve Avrupa Birliği Uzmanlığı sertifikalarını aldı. 2012 yılında Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulunun açtığı sertifika sınavında başarılı olarak Kamu İç Denetçi Sertifikası aldı.

2012-2013 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde (TODAİE) Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler Yüksek Lisans Programına katılarak yüksek lisans diploması aldı.  2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde İç Denetçi kadrosuna atandı. 

01.09.2020 tarihi itibarıyla EGO Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen ÇOL, evli ve iki çocuk babasıdır.

geri