OTOBÜS İŞLETME - 5. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

5. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü

Müdürlüğümüz, Ankara İli, Sincan İlçesi, Gökçek Mahallesi GMK Bulvarı üzeri No:5 adresinde 1991 yılı Haziran ayında mevcut yeri Kuruluşumuza ait olan 83.000 m2 alan üzerine kurulmuştur.

Ankara İli, Etimesgut, Sincan, Kazan, Kızılcahamam, Ayaş, Çankaya ( Koru Mh. - Beytepe Mh. - Ümitköy Mh. ) ve Yenimahalle (Susuz Mh. ) İlçelerine bağlı semtler ile geniş bir ulaşım ağı içerisinde toplu taşıma hizmeti verilmektedir.

Bölge Şube Müdürlüğümüzde mevcut durum itibarı ile bu istihdam alanı içerisinde; 9 oda ve 1 yemekhanesi ile 224 m2 idari bina, Bölge Müdür ve Müdür Yrd. Odasından oluşan yeni yapılan 100 m2 İdari hizmet binası, 1200 m2 Bakım Onarım Atölyesi, 520 m2 Otobüs Yıkama Binası(Fırça), 21 m' Giriş Kontrol Kulübesi, 30 m2 Akaryakıt Pompaları, 15 m2 CNG -1 Pompaları, CNG - 2 Pompası 198 m2, Koruma Güvenlik Kulübesi 20 m2,140 m2 Baş şoförlük, 95 m2 Araç Sevk Amirliği, 23 m2 Lastik hane, 200 m2 Lastik deposu, 45 m2 Akü hane, 8 m2 Alt Yıkama, 21 m2 Otomasyon, Park Sahası 25.308 m2, İdari Bina önü Park Sahası 1800 m2, Filo Yönetim Binası 78 m2, İç Temizlik Binası 48 M2, alandan oluşmaktadır.


 

 

Bölgemize Ait Hareket Noktaları Ve Adresleri 

HAREKET NOKTASI ADI

ADRESİ

YENİKENT HRK. NOKTASI

FEVZİ ÇAKMAK MAH. MELİH GÖKÇEK BULVARI ÜZERİ YENİKENT / ANKARA

ETİMESGUT HRK. NOKTASI

ALSANCAK MAH. 2167.SOK İLE 2201.SOK. KESİŞİMİ ETİMESGUT  / ANKARA

ERYAMAN HRK. NOKTASI

ERYAMAN 4.ETAP DUMLUPINAR 30 AĞUSTOS CADDESİ ÜZERİ ETİMESGUT / ANKARA

SİNCAN HRK. NOKTASI

PINARBAŞI MAHALLESİ VATAN CADDESİ ÜZERİ SARAYCIK YOLU SİNCAN / ANKARA

ELVANKENT HRK. NOKTASI

ELVANKENT 1466.CADDE İLE 1581.SOKAK KESİŞİMİ ETİMESGUT / ANKARA

FATİH HRK. NOKTASI

GÖKÇEK MAHALLESİ 249. VE 2531 SOKAK KESİŞİMİ SİNCAN / ANKARA

ÇİMŞİT HRK. NOKTASI

ÇİMŞİT KÖYÜ BUHARA CADDESİ GİMSA DEPO YANI SİNCAN / ANKARA

  KORU HRK. NOKTASI  KORU MAHALLESİ. IHLAMUR CADDESİ. NO: 75 ÇANKAYA /  ANKARA

BEYTEPE HAREKET MEMURLUĞU

HACETTEPE BEYTEPE KAMPÜS İÇİ. ÇANKAYA / ANKARA

 

1, 2, 3, 4, 5 inci Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü Görevleri

1) Çalıştırılan işçi personelin puantajlarının ve maaş tahakkuklarının ön hazırlıklarını düzenli bir şekilde yapmak.

2) Bölge Müdürlüklerinde otobüslerin ve diğer araçların MTV, resim, harç vb. araç fenni muayenesi, egzoz emisyonları, trafik cezaları, sigorta ile elektrik, su, doğalgaz gibi genel giderler için çekilen avans ve kredi ödeme işlemlerinin yürütülmesini takip etmek.

3) Kuruluşun hizmetlerine ait 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ile 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullandırılmasına Dair Kanun gereği ve diğer yollarla yapılan şikâyet, soru ve önerilere ait başvurularla ilgili iş ve işlemlerini yapmak, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent153 ile Kuruluşumuz birimleri arasında hizmetlerimizle ilgili gelen istek, öneri ve şikâyet başvurularının sonuçlandırılması hususunda koordinasyonu sağlamak.

4) Memur, taşeron ve doğrudan hizmet alım kapsamında çalışan personelin yıllık izin programlarını yapmak, personel izin belgelerini düzenlemek ve personel sağlık raporları ile ilgili iş ve işlemleri yapmak.

5) Bölgeye bağlı araç ve personelin yasa, yönetmelik, tebliğ, genelge ve sözleşmelere uygun olarak çalışmasını sağlamak ve denetimlerde bulunmak.

6) Müdürlüğüne bağlı hatlardaki ulaşım hizmetlerinin planlama çalışmalarının yapılarak araç ve personel planının uygulanmasını, planlama çerçevesinde temizlik, depolama vb. işlerinin etkin ve düzenli bir şekilde yapılmasını, gerekli önlemlerin alınmasını, verimliliğin artırılmasını ve sistemin iyileştirilmesine yönelik tüm konularda gerekli iş ve işlemlerin yapılmasını sağlamak, denetlemek, sevk ve idaresini organize etmek.

7) Toplu taşıma araçlarında meydana gelen arızaların tespiti sonrası ivedi olarak müdahale edilmesi amacıyla ilgili atölye birimlerine yönlendirilmesini sağlamak.

8) Kış aylarında donmaları önlemek amacıyla araçların yazlık ve kışlık bakımlarını ve muayene öncesi genel bakımlarını Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanlığına yaptırmak ve muayeneye hazırlamak, araçlarda bulunan antifriz miktarlarının Atölye Müdürlüğünce tamamlatılmasını sağlamak, antifriz ikmalini yaptırmak.

9) Araçların Dizel, CNG ve Elektrik (şarj) ikmallerinin yapılması amacıyla araçları dolumun yapılacağı istasyonlara yönlendirmek, Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanlığı personelince dolumu gerçekleştirilen araçların bölge park sahasına düzenli ve güvenli olarak çekilmesini sağlamak.

10) Hurdaya ayrılacak veya trafikten çekilecek araçların gerekli raporlarını, iş ve işlemlerini yapmak.

11) Bölgede onarımı mümkün olmayan arızalı araçların Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı ilgili birimlere yönlendirerek arızasının giderilmesi için iş ve işlemlerini yapmak.

12) Araçlardaki mevcut yangın tüplerinin ve takozlarının kontrolünü yaptırmak, eksiklikleri gidermek.

13) Yeni işe başlayan şoför personelin eğitimlerini yaptırmak.

14) Toplu taşım araçlarının hareket noktalarına uygun dağılımını yapmak, hareket saatlerini düzenlemek ve takibini yapmak, hareket personelinin çalışma düzenini ve saatlerini düzenlemek.

15) Hatlardaki yolcu durumuna bağlı olarak düzenleme yapılıp gerekli önlemleri almak.

16) Gerekli görüldüğü hallerde personelin alkol muayenelerini yapmak ve sağlık kuruluşuna sevkini sağlamak.

17) Yapılan yolcu istatistikleri ve gelen talepler doğrultusunda güzergâh uzatma, kısaltma ve iptal etme, yeni yerleşim yerlerine güzergâh açma iş ve işlemlerini yapmak.

18) Müdürlük sorumluluk alanındaki güzergâhlardaki tabela ve kapalı duraklarla ilgili iş ve işlemleri Durak Tabela Şefliği ile koordineli olarak yapmak.

19) Hizmet satın alma yöntemiyle çalıştırılan personelin puantajlarını ve maaş tahakkuklarının ön hazırlıklarını düzenli bir şekilde yapmak.

20) Bölge Müdürlüklerinde otobüslerin ve diğer araçların MTV, resim, harç vb. araç fenni muayenesi, egzoz emisyonları, trafik cezaları, sigorta ile elektrik, su, doğalgaz gibi genel giderler için çekilen avans ve kredi ödeme işlemlerinin yürütülmesini takip etmek.

21) Kuruluşun hizmetlerine ait 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ile 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullandırılmasına Dair Kanun gereği ve diğer yollarla yapılan şikâyet, soru ve önerilere ait başvurularla ilgili iş ve işlemlerini yapmak, Başkent153 ile Kuruluşumuz birimleri arasında hizmetlerimizle ilgili gelen istek, öneri ve şikâyet başvurularının sonuçlandırılması hususunda koordinasyonu sağlamak.

22) Memur ve işçi personelinin yıllık izin programlarını yapmak, personel izin belgelerini düzenlemek ve personel sağlık raporları ile ilgili iş ve işlemleri yapmak.

23) Bölgeye bağlı araç ve personelin yasa, yönetmelik, tebliğ, genelge ve sözleşmelere uygun olarak çalışmasını sağlamak ve denetimlerde bulunmak.

24) Araç arıza bakım programı, personel takip sistemi, araç takip sistemi, kamera sistemleri, ücret toplama sistemi vb. sistemlerin verimli ve ekonomik kullanılmasını sağlamak.

25) Müdürlük ısı santralinin mevsim şartlarına uygun olarak çalıştırılması, yemekhane hizmetlerinin kurallara uygun ve sağlıklı ortamda verilmesi, telefon santralinin verimli çalıştırılması iş ve işlemlerini yürütmek.

26) Müdürlük sorumluluğunda bulunan elektrikli ve elektronik malzemelerin arızalarının sigorta kapsamında onarımının yaptırılmasını veya yenisinin alınmasını takip etmek ve hasar bildirim müracaatları iş ve işlemleri yapmak.

27) Toplu taşıma araçlarında meydana gelen arızaların tespiti sonrası ivedi olarak müdahale edilmesi amacıyla ilgili atölye birimlerine yönlendirilmesini sağlamak, antifriz ikmalini yapmak.

28) Araçların Dizel, CNG ve Elektrik (şarj) ikmallerinin yapılması amacıyla araçların dolumun yapılacağı istasyonlara yönlendirmek, Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanlığı personelince dolumu gerçekleştirilen araçların Bölge park sahasına düzenli ve güvenli olarak çekilmesini sağlamak.

29) Bölgede onarımı mümkün olmayan arızalı araçların Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanlığı ilgili birimlerine yönlendirerek arızasının giderilmesini temin etmek.

30) Toplu taşıma hizmetlerindeki araçların iç ve dış temizliklerini yaptırmak.

31) Sigorta kapsamında bulunan malzemelerden arızalananların sigorta kapsamında tamiri veya değişimi iş ve işlemlerini yürütmek.

32) Araçlardaki mevcut yangın tüplerinin kontrolünü yaptırmak, eksiklikleri gidermek.

33) Araçların yazlık ve kışlık bakımlarını ve muayene öncesi genel bakımlarını Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanlığına yaptırtmak ve muayeneye hazırlamak.

34) Gece servislerini düzenlemek, personelin aylık çalışma çizelgelerini hazırlamak, şoför ve temizlik personelinin belirli periyotlarda mevcut cihazlarla alkol muayenesini yapmak.

35) Personelin yıllık izinlerini düzenlemek, yeni işe başlayan şoför personelin eğitimlerini yaptırmak.

36) Toplu taşım araçlarının hareket noktalarına uygun dağılımını yapmak, hareket noktasındaki araçların hareket saatlerini düzenlemek ve takibini yapmak, tüm hareket personelinin çalışma düzenini ve saatlerini düzenlemek.

37) Hava ve yol koşullarına bağlı olarak güzergâh kısaltma veya değişiklikleri konusunda gerekli önlemleri almak, hatlardaki yolcu istatistik durumuna bağlı olarak düzenleme yapıp gerekli iş ve işlemleri yapmak.

38) Gerekli görüldüğü hallerde şoförlerin alkol muayenelerini yapmak ve sağlık kuruluşuna sevkini sağlamak.

39) Hareket tarifelerini yapmak, uygulamak ve gerektiğinde düzeltmek, denetlemek, yapılan yolcu istatistikleri ve gelen talepler doğrultusunda güzergâh uzatma, kısaltma, iptal etme, yeni yerleşim yerlerine güzergâh açma iş ve işlemlerini yapmak.

40) Müdürlük sorumluluk alanındaki güzergâhlardaki tabela ve kapalı duraklarla ilgili iş ve işlemleri Durak Tabela Şefliği ile koordineli olarak yapmak.

41) Yazlık – Kışlık araç ve personel programının hazırlanmasını sağlamak, denetlemek, sevk ve idaresini organize etmek, personelin yıllık izin iş ve işlemlerini yapmak.

42) Otobüs İşletme Dairesi Başkanı tarafından verilen diğer işleri yapmak.

 

Otobüs Hizmetleri

Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı