YENİMAHALLE-ŞENTEPE TELEFERİK HATTI HALAT ALIMI SÜRECİNE İLİŞKİN DUYURU

Sayı:2024/04

YENİMAHALLE-ŞENTEPE TELEFERİK HATTI HALAT ALIMI SÜRECİNE İLİŞKİN DUYURU

EGO Genel Müdürlüğü Yenimahalle-Şentepe Teleferik Sisteminde, yüklenici firmanın sözleşme kapsamında yaptığı önleyici bakım çalışmaları sırasında, halatın yolcu taşıma standartları dışında olduğu anlaşılmış ve TRT Seyir-Şentepe İstasyonu arasındaki seferler durdurulmuş; ardından ivedilikle halat alım işlemlerine başlanılmıştır.

Yapılan hazırlık çalışmalarının tamamlanması sonrasında, 15 Mart 2024 tarihinde halat alım ihalesi gerçekleştirilecektir. İhale değerlendirme süresi ise yaklaşık bir hafta sürecektir.

Söz konusu Teleferik Sisteminde kullanılacak halat, 3 bin 960 metre uzunluğunda, 48 mm çapındadır ve sadece İsviçre’de özel olarak üretilmektedir. Dolayısıyla sözleşme imzalandıktan sonra sipariş verilmesi, üretimi ve ülkemize getirilmesinin zaman alacağı öngörülmektedir. Ayrıca, halatın Kuruluşumuza teslim edildikten sonra montaj işlemleri de iki haftada tamamlanabilecektir.

Teleferik Sistemini kullanan vatandaşlarımızın çalışma süreci boyunca mağdur olmamaları için aynı güzergâhta yeterli sayıda otobüs ring seferleriyle hizmet verilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yayın Tarihi: 15.02.2024
Okunma Sayısı: 1689