AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ‘OTOMOBİLSİZ KENT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ’ İLE BAŞLADI

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ‘OTOMOBİLSİZ KENT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ’ İLE BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyada 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

22 Eylül Cuma günü sona erecek etkinlikler; Ankara Bisiklet Meclisinin ‘Bisiklet Sürüşü’ ve ‘Otomobilsiz Kent Günü’ ile başladı. Etkinlikler kapsamında Bahçelievler 7. Cadde bir günlüğüne trafiğe kapatılırken cadde, sokak sanatçılarından konserlere, zumba dans gösterisinden Hacivat ve Karagöz gösterisine ve müzik etkinliğinden ABB Kent Orkestrası Konserine pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü 16-22 Eylül tarihleri arasını kapsayan Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla bisikletin etkin ve sağlıklı bir ulaşım aracı olduğu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Şehrini Keşfet Geleceğini Koru” sloganıyla tüm dünyada kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’na özel olarak hazırlanan etkinliklere Başkentliler de yoğun ilgi gösteriyor.

BİSİKLET SÜRÜŞ ETKİNLİĞİ İLE START VERİLDİ

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri Bahçelievler 7. Cadde’de Ankara Bisiklet Meclisi’nin “Bisiklet Sürüş Etkinliği” ile başladı.

Sürüş etkinliğinin startın ıveren EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, “Avrupa Hareketlilik Haftası, Avrupa Komisyonu tarafından 2002 yılında başlatılan ve her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında yürütülen bir kampanyadır. Otomobilsiz Kent Günü ise bu hafta kapsamında gerçekleştirilen bir etkinliktir. Her yıl farklı bir temayla kutlanan haftanın bu yılki teması ‘Şehrini Keşfet-Gelecek Enerjini Koru’ olarak belirlendi. Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü olarak bu temayla hafta boyunca birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Bisiklet Meclisi üyeleri bu sabah Ankara Kalesi’nden start verdiler. Haftamızın temasına uygun olarak şehrini keşfede keşfede, buraya geldiler ve daha da sürülecek yolları var. Yolları açık, sürüşleri keyifli olsun diyorum.

OTOMOBİLSİZ PAZAR GÜNÜ

Bahçelievler 7. Cadde Otomobilsiz Pazar Günü etkinliği kapsamında bir günlüğüne araç trafiğine kapatıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin çömlek yapım atölyesinden çocuklar için el ve yüz boyama etkinliğine, elektrikli bisiklet paylaşım sistemi tanıtımından çiçek dağıtımına daha pek çok standının da yer aldığı etkinlik alanlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

7. Cadde’de sokak sanatçılarından çocuklara yönelik müzik yayınına, zumba dans gösterisinden Hacivat ve Karagöz Orta Oyununa, müzik etkinliğinden ABB Kent Orkestrası Konserine pek çok etkinlik de yer aldı.

Yayın Tarihi: 18.09.2023
Okunma Sayısı: 1153