ULAŞIM İÇİN HIZLI UYGULAMALAR PROGRAMI (RAPTOR) PROJE YARIŞMASINA İLİŞKİN DUYURU

Sayı:2023/16

ULAŞIM İÇİN HIZLI UYGULAMALAR PROGRAMI (RAPTOR) PROJE YARIŞMASINA İLİŞKİN DUYURU

Kuruluşumuz EGO Genel Müdürlüğünün üyesi olduğu Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) tarafından finanse edilen Ulaşım İçin Hızlı Uygulamalar Programı (Rapid Applications for Transport “https://raptorproject.eu/”) (RAPTOR)* kapsamında bir proje yarışması düzenlenecektir.

Kentsel Hareketlilik sorunlarına çözüm üretmek amacıyla uygulamaya konulan bir program olan RAPTOR’la; belirlenen sorunların çözümüne yönelik yeni girişimci firmaların (Start-Up) ve “KOBİ”lerin yenilikçi fikirlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Yarışma kapsamında “Mikromobilite Saha Operasyonlarının Optimizasyonu”na yönelik projeler kabul edilecektir. Değerlendirme sonucunda birinciliği kazanan proje, Kuruluşumuzca yürütülmekte olan Elektrikli Bisiklet Paylaşım Sisteminin iyileştirilmesi sürecinde kullanılacaktır.

Kazanan adaya projesini gerçekleştirmesi için proje başlangıç ve bitişinde 17 bin 500’er Avro olmak üzere toplam 35.000 Avro destek sağlanacaktır. Kazanan adayın da beş aylık süre içerisinde (Ağustos-Aralık 2023) belirtilen hedefe yönelik çalışmalar yapması beklenmektedir.

“Mikromobilite Saha Operasyonlarının Optimizasyonu”na yönelik projelerinizi, 05 Mayıs 2023 tarihine kadar “https://raptorproject.eu/2023-city-challenge-ankara/?frame-nonce=9a7e119447”  linkinden iletebilirsiniz.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yayın Tarihi: 03.04.2023
Okunma Sayısı: 3780