KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ İNDİRİMLİ VEYA ÜCRETSİZ ANKARAKART'LAR,KART SAHİBİ HARİCİNDE KULLANILAMAZ

Sayı:2022/56

KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ İNDİRİMLİ VEYA ÜCRETSİZ ANKARAKART'LAR,KART SAHİBİ HARİCİNDE KULLANILAMAZ

EGO Genel Müdürlüğü usulsüz kart kullanımlarının önüne geçebilmek için denetimlerini arttırdı.

Ankara ulaşımında, Kuruluşumuz toplu taşıma araçlarında kullanılan abonman, indirimli öğrenci kartı, engelli kartları, 65 yaş üstü vb. kişiselleştirilmiş indirimli ve ücretsiz ANKARAKART’ların usulsüz kullanımının önüne geçebilmek için denetimlerini arttırdı.

Şoför ve denetim personeli tarafından yapılan kontrollerde, usulsüz kart kullandığı tespit edilen kişilerin kartlarına el konularak kart sahibine ve kartı kullanan kişiye 200 tam bilet tutarında cezai işlem uygulanıyor. Cezasını ödeyen kişiye kartı tekrar verilirken, cezayı ödemeyen kişilerin kartları verilmiyor ve T.C kimlik numarası sistem üzerinden kara listeye alınıyor. Dolayısıyla kişi tekrar indirimli veya ücretsiz ANKARAKART alamıyor. Kartına el koyulan kişi cezasını istediği zaman ödeyebilir. Bir zaman kısıtlaması yok. Ancak cezayı ödediği günün bilet fiyatından cezası hesaplanıyor.

Vatandaşlarımızın herhangi bir cezai işlemle karşılaşarak mağdur olmamaları için  kişiselleştirilmiş indirimli veya ücretsiz ANKARAKART’larını, kendilerinin dışında bir başkasının kullanmaması konusunda dikkatli olmaları gerekiyor.

 

Yayın Tarihi: 19.12.2022
Okunma Sayısı: 18689