“AYIN ŞOFÖRÜ” UYGULAMASINDA EYLÜL VE EKİM AYI ŞOFÖRLERİ BELLİ OLDU

“AYIN ŞOFÖRÜ” UYGULAMASINDA EYLÜL VE EKİM AYI ŞOFÖRLERİ BELLİ OLDU

EGO Genel Müdürlüğünce 2021 yılında başlatılan “Ayın Şoförü” uygulamasında Eylül ve Ekim aylarının sonuçları açıklandı. Buna göre;

1. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü’nden Caner Erdoğan, Cebrail Koçak; 2. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü’nden Yılmaz Taşkın, Hasan Kuş; 3. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü’nden Bünyamin Cüce, Ersan Er; 4. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü’nden Mustafa Yaman, Burhan Açıkyıldız ve 5. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü’nden Soner Salış ile Davut Yıldız ayın şoförü olarak belirlendi.

EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Dairesi Başkanı Ayten Gök ve Otobüs İşletme Dairesi Başkanı Yahya Şanlıer teşekkür belgelerini takdim etmek üzere “Ayın Şoförleri” ile 4. Bölge Otobüs İşletme Müdürlüğü’nde bir araya geldi.

Tekbudak burada yaptığı konuşmada, “EGO Genel Müdürlüğü olarak, Ankara halkının otobüs ile ulaşımında günde ortalama 9 bin 452 servis yapmakta ve günlük yaklaşık 960 bin yolcu taşımaktayız. Kuruluşumuza bağlı olarak çalışan 2 bin 861 şoförümüz günde ortalama 8 saat çalışmakta ve bir şoförümüz günde ortalama en az 480 vatandaşımız ile yüz yüze gelmektedir. Bu verilerden de anlaşılacağı üzere şoförlerimiz vatandaşlarla yoğun temas halindedir. Dolayısıyla Kuruluşumuzun halkla temas eden yüzü olarak şoför arkadaşlarımız bizim için oldukça değerlidir.

Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın da geçtiğimiz gün açıkladığı gibi toplu ulaşımda hem artan nüfus nedeniyle yoğunluğu azaltmak, hem de konforu artırmak amacıyla, filomuza kattığımız 394 kırmızı otobüsümüzün teslimatı tamamlandı. Sizlerin azimli çalışmaları ve yeni otobüslerimizle Ankara’da toplu ulaşımı daha güvenilir ve daha konforlu bir hale getireceğimize inanıyorum” ifadelerinde bulundu.

Ayın Şoförü programının 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne rastlaması nedeniyle Tekbudak, “Bu güzel günde eğitim ordumuzun güzide mensuplarının, tüm öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Zafer Tekbudak ayrıca, içinde bulunulan haftanın aynı zamanda “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olması nedeniyle de kadına yönelik şiddetin her türlüsüne sonuna kadar karşı olduklarını vurgulayarak, “Bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayatı hak eden kadınlara yönelik, her türlü şiddete karşı olduğumuzu özellikle vurgulamak isterim. Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl, Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın EGO otobüsleriyle yolculuk yapan kadınların saat 19.00'dan sonra istedikleri yerde inebileceklerini duyurmasıyla, yeni bir uygulamayı hayata geçirdik. Sizlerden bu uygulamanın yürütülmesinde çok daha dikkatli olmanızı istiyorum. Kadına yönelik şiddet olaylarına daha da duyarlı yaklaşmanızı bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Zafer Tekbudak, “Ayın Şoförü” olmayı hak eden sürücülerin, hangi kriterleri yerine getirmiş olduklarına ilişkin  bilgileri paylaşmasının ardından, personele teşekkür belgelerini takdim etti.

Yayın Tarihi: 30.11.2022
Okunma Sayısı: 4765