ÖĞRENCİLERE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA İLETİŞİM KONUSUNDA UYGULAMALI DERS

ÖĞRENCİLERE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA İLETİŞİM KONUSUNDA UYGULAMALI DERS

Otobüs ve metroya binen öğrenciler, toplu taşımada dikkat edilmesi gereken kurallar ile iletişim konusunu uygulamalı olarak öğrendiler. Ardından Ankara Metrosu İşletme ve Kontrol Merkezi’ni ziyaret ederek otomasyon merkezi hakkında bilgi edindiler.

Şehit Muhammed Meriç Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerinin “Toplu taşıma araçları içerisinde insan ilişkileri, sosyalleşme ve doğru davranışlar” konulu coğrafya ödevi kapsamında ilk uygulamalı ders alanları EGO otobüsleri ve Ankara Metrosu oldu. Öğretmenlerinin gözetiminde, Yakacık Kuzey Yıldızı’nda bulunan okullarının önündeki duraktan 226 numaralı EGO otobüsüne Ankarakart’larını kullanarak binen öğrenciler, Yenimahalle’de bulunan Hastane Metro İstasyonu’nda aktarma yaparak Ankara Metrosu İşletme ve Kontrol Merkezi’ne ulaştılar. Merkezde, yetkililerden metro sisteminin işleyişi ve sistemin yürütülmesi hakkında bilgi alıp otomasyon merkezini gezen öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi.

Macunköy Metro İşletme Şefliğini gezen öğrencilerden Nazlı Ceylan, “7. sınıfa gidiyorum. Öncelikle böyle uygulamalı bir ders olduğu için çok mutlu oldum. Toplu taşımada nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğrendik. Hamile ve yaşlılara yer vermemiz gerektiğini öğrendim. Kavga etmememiz gerektiğini öğrendim. Biz toplu taşımanın arkasında böyle bir büyük yapı olduğunu bilmiyorduk. Teşekkür ediyorum” derken; 7. sınıf öğrencisi Harun Taha Coşkun ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: “Toplu taşımada nasıl davranmamız gerektiğine dair bir ödevimiz vardı ve toplu taşımada uygulamalı olarak öğrendik. Bence çok güzeldi. Buradan da herkesi toplu taşıma kurallarına uymaya davet ediyorum.”

Yayın Tarihi: 04.10.2022
Okunma Sayısı: 4005