TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA MASKE ZORUNLULUĞUNUN KALDIRILMASINA İLİŞKİN DUYURU

Sayı:2022/29

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA MASKE ZORUNLULUĞUNUN KALDIRILMASINA İLİŞKİN DUYURU

ANKARA VALİLİĞİ İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU’nun (UHK) 31 Mayıs 2022 tarih ve 2022/7 kararında; koronavirüs (Covid-19) salgınının kamu güvenliğinin bir parçası olan toplum sağlığını tehdit eden bir unsur olmaktan uzaklaştığı, bilumum sektöre ve vatandaşlarımıza yönelik tedbirler yerine bireysel korunmanın yeterli olacağı belirtilerek; İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 30 Mayıs 2022 tarihli genelgesi doğrultusunda; toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğuna ilişkin uygulamaya son verilmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçlarında (Otobüs, Metro, ANKARAY ve Teleferik) zorunlu maske uygulamasına 01 Haziran 2022 tarihi itibarıyla son verilmiştir. Kuruluşumuz bünyesinde hizmet veren araçlarda hijyen uygulamaları pandemi dönemi öncesinde olduğu gibi yeni dönemde de titizlikle devam ettirilecektir.

Vatandaşlarımızın koronavirüs pandemisi süresince toplu taşıma araçlarında alınan tedbirlere uyma konusunda göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

Yayın Tarihi: 01.06.2022
Okunma Sayısı: 2942