22 ARALIK 2021 TARİHİNDE SİNCAN’DA MEYDANA GELEN OTOBÜS KAZASIYLA İLGİLİ İDDİALARA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

Son zamanlarda bazı gazete ve sosyal medya hesaplarında yer alan 22 Aralık 2021 tarihinde Sincan’da meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili iddialara ilişkin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

22 Aralık 2021 tarihinde Sincan-Ayaş Yolu’nun Yenikent girişi mevkiinde meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazasına karışan Kuruluşumuz otobüsünü kullanan sürücü personelin sentetik uyuşturucu madde kullandığı ve EGO Genel Müdürlüğünce bu olayın ört bas edilmeye çalışıldığı yönündeki haber ve paylaşımlar, mesnetsiz olup kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Öncelikle bilinmelidir ki kazanın gerçekleştiği tarih itibarıyla ilgili araç sürücüsü hakkında Kuruluşumuzca başlatılan idari soruşturma işleminin yanı sıra Adli makamlarca başlatılan hukuki sürece de müdahil olunmakla birlikte devam eden yargılama süreci hassasiyetle takip edilmektedir.

Ayrıca dava dosyasına ilişkin iddianamede, sürücünün kan ve idrarında uyuşturucu maddeye rastlanılmadığı belirtilmiştir. Sürücü hakkında "Taksirle bir kişinin ölümüne ve birden çok kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan açılan dava ise devam etmektedir.

Sürücü personelin uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığının tespitine ilişkin olarak ise; Kuruluşumuz EGO Genel Müdürlüğünde hizmet alımı sözleşmesi gereği BUGSAŞ sürücü personeli olarak istihdam edilen personelin ilgili firma tarafından bir haftalık durumu gösteren kan ve idrar tahlili kitleri yerine, "Saç örneğinden 6 aylık uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını gösteren" kitler, tedarik edilerek test uygulamalarına başlanılmıştır. Bundan sonraki süreç içerisinde de uygulamanın devamı planlanmaktadır.

Bugüne kadar yapılan testlerde tahlil sonucu pozitif çıkan sürücü personelin iş akitleri sona erdirilerek Kuruluşumuzla ilişikleri kesilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Yayın Tarihi: 10.05.2022
Okunma Sayısı: 4569