ELEKTRİKLİ BİSİKLET PAYLAŞIM SİSTEMİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

ELEKTRİKLİ BİSİKLET PAYLAŞIM SİSTEMİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

EGO Genel Müdürlüğü çevreci ulaşım modlarını toplu taşıma hizmetlerine entegre etmek için çalışmalara devam ediyor

Avrupa Birliği EIT hibe projesiyle Ankara’da elektrikli bisiklet paylaşım sisteminin kurulmasına yönelik pilot proje geçtiğimiz günlerde hayata geçirilmişti. Pilot projede; Ankara’nın topoğrafyasına uygun olacak şekilde elektrikli bisikletler kullanılarak, şehir hareketliliğinin yoğun olduğu lokasyonlarda metro ağına entegre olacak şekilde bisiklet şarj istasyonları konumlandırıldı.

Elektrikli bisikletler profesyonel bisikletçiler tarafından test ediliyor

Ankara Kent Konseyi ile yapılan iş birliği neticesinde, şu an için sadece Kent Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten profesyonel bisikletçilerin kullanımına açık olan sistem, gerekli testlerin yapılmasının ardından Ankara halkının hizmetine sunulacak.

Kent genelinde yapılan bisikletli ulaşım yatırımlarında kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla projelerini öncelikle pilot proje olarak hayata geçirmeye ve projeden elde edilecek veriler ışığında yatırım yapmaya azami önem gösteren EGO Genel Müdürlüğü; test sürecinden elde edilecek verilerle elektrikli bisiklet paylaşım sistemine ilişkin optimal kullanım ağı ve kullanım kapasitesini belirleyecek.

Ankaralılar 408 elektrikli bisiklete kavuşuyor

Test sürecinin ardından kent genelinde vatandaşların mobil uygulama aracılığıyla kullanabileceği 408 elektrikli bisikletin ihalesinin Haziran ayına kadar tamamlanarak sözleşmelerin imzalanması bekleniyor. SMART Ankara Projesi’yle kurulacak olan elektrikli bisiklet paylaşım sisteminin ise 2022 yılı sonuna kadar Ankaralıların kullanımına sunulması planlanıyor.

Yayın Tarihi: 21.04.2022
Okunma Sayısı: 12059