EGO METRO KİTAP İSTASYONU 1 YAŞINDA

EGO METRO KİTAP İSTASYONU 1 YAŞINDA

 

Geçtiğimiz sene Başkentlilerle buluşturulan “EGO Metro Kitap İstasyonu” birinci yılını tamamladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, vatandaşların metro seyahatleri süresince geçirdikleri zamanı verimli hale getirmek, okuma alışkanlığını arttırmak ve kitapları daha ulaşılabilir kılmak amacıyla mini bir kütüphane modeli olan “EGO Metro Kitap İstasyonu”nu 9 Mart 2021 tarihinde hizmete açtı.

Kızılay Metro İstasyonunda “Al Oku Bırak!” sloganıyla hizmete giren “EGO Metro Kitap İstasyonu”na ilgi oldukça yoğun. 48 kitapla açılan mini kütüphanede 2022 yılı Mart ayı itibarıyla 4238 kitap yer alıyor. Bir yılda vatandaşlarımıza 2886 adet kitap verildi. Vatandaşlardan bir çok kitap bağışı aldıklarını, gelen kitapları kullandıkları alana sığdıramadıkları için depoda da muhafaza ettiklerini belirten Metro Destek Hizmetleri Şube Müdürü Zeliha Kaya: “EGO Metro Kitap İstasyonu’nu gençlerden çok ileri yaş grubu vatandaşlarımız tercih ediyor. Daha çok tarih kitapları ve dünya klasikleri ilgi görüyor” dedi. Mini kütüphanedeki kitapların yüzde 99’unu vatandaşların getirdiğine dikkat çeken Kaya, öğrencilerin ders kitaplarını getirdiklerini, ihtiyacı olan öğrencilerin de bu kitapları aldığını sözlerine ekledi.

 

 

Vatandaşlar valizlerle kitap bağışı yapıyor.

 

Vatandaşların kitaplara karşı çok duyarlı olduğunu vurgulayan Kaya, “Valizlerle kitap getiren vatandaşlarımız var. Taşıyamayacakları kadar çok kitapları bulunan vatandaşlarımız bize telefonla ulaşıyorlar. Biz de gidip evlerinden alıyoruz. Vatandaşların bu ilgisi bizi çok mutlu ediyor” dedi.

 

Ödünç aldığı kitabı okuma süresi bittiği halde iade etmeyen vatandaşlarımıza uyguladıkları yaptırımlara da değinen Kaya, “Teslim süresini bir ay geciktiren vatandaşlarımızdan bir kitap daha getirmesini istiyoruz. Vatandaşlarımız da bu uygulamadan oldukça memnun. Hatta bazı vatandaşlarımızın bir yerine iki-üç kitap getirdiği oluyor.” dedi.

 

EGO Genel Müdürlüğü mini kütüphanesinin büyük ilgi görmesi üzerine uygun alanı bulunan diğer istasyonlarda da kütüphane açmak için çalışmalarına devam ediyor. 

Yayın Tarihi: 18.03.2022
Okunma Sayısı: 4584