ÖĞRENCİ ABONMAN UYGULAMASI İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

Sayı:2021/91

DUYURU

Kuruluşumuz EGO Genel Müdürlüğü’ne okulların açılmasıyla birlikte Öğrenci Abonman uygulamasına yönelik birçok soru gelmektedir.

Uygulamayla ilgili Kuruluşumuz internet sitesinde “Sıkça Sorulan Sorular” bölümünde detaylı bilgiler yer almakla birlikte, Öğrenci Abonman Uygulaması ile İlgili bilinmesi gerekenlerin bir kez daha hatırlatılmasında fayda görülmektedir.

Sevgili Öğrencilerimize hatırlatır başarılar dileriz.

Öğrenci Abonman Uygulaması ile İlgili Bilinmesi Gerekenler:

1. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur YAVAŞ’ın öğrencilerimize destek sağlamak amacıyla başlattığı, Aktif Öğrenci (İndirimli) Ankarakart’lara uygulanan abonman uygulaması, 18.10.2019 tarih ve 2019/87 E. sayılı UKOME Kararı ile başlatılmıştır.

2. Öğrenci Abonman uygulaması, 60 TL karşılığında 200 biniş hakkı verir. Yapıldığı tarihten itibaren 30 gün geçerlidir ve bir sonraki ayın aynı günü, aynı saatte sona erer.

3. Abonman uygulaması şehir içi hizmet veren EGO, Özel Halk Otobüsleri (ÖHO), Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA), Metro, Ankaray ve Teleferik’te geçerlidir (Tam Ankarakart 3,25 TL, Öğrenci Ankarakart 1,75 TL olarak uygulanan). Fiyat tarifesi farklı olan dış ilçe ve mahallelere hizmet veren EGO, ÖHO, ÖTA’larda geçerli değildir (Şehir içi ücret tarifesinden farklı tarife ile uygulanan). Bu hatlarda belirlenen ücret tarifesi üzerinden kullanılan Ankarakart bakiyesinden tahsil edilmektedir.

4. Başkentray’ın TCDD uhdesinde bulunması nedeniyle, Öğrenci Abonman uygulaması, bu araçlarda geçerli değildir. Ancak bu konuda ilgili kurum ile   görüşmeler devam etmektedir. TCDD tarafından kabul edilmesi halinde öğlencilerimize bilgilendirme yapılacaktır.

5. Öğrenci Abonman uygulamasından faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın Aktif Öğrenci (İndirimli) Ankarakart’ının olması gerekmektedir. Örgün öğretimde yaş sınırı olmaksızın, Açık Lise ve Açık Öğretim öğrencilerinde 27 yaş sınırı (28 yaşından gün almamak) şartı aranmaktadır.

6. Abonman uygulamasından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz, kiosk cihazlarımızdan kredi kartıyla ve tüm Metro istasyonlarımızda bulunan Ankarakart Gişelerimizden nakit olarak işlem yapabilirler. Online uygulamalardan KVKK nedeniyle Öğrenci Ankarakart’larına abonman uygulaması yapılamamaktadır.

7. Öğrencilerimizin hat veya istasyonlarda Abonman kartlarını aynı validatörde ilk kullanımlarından hemen sonra ikinci kez kullanmaları mümkün değildir. İlk kullanım ile ikinci kullanım arasında 30 dakika geçmesi gerekmektedir.

8. Abonman uygulaması şartları belli olup kamuoyu ile gerekli paylaşım yapılmıştır. Bu nedenle abonman uygulamasından faydalanan vatandaşlarımız, uygulama şartlarını kabul etmiş sayılır. Abonman şartları nedeniyle ücret iadesinin yapılması ya da bir sonraki aya binişlerin aktarılması mümkün değildir.

9. Öğrenci Ankarakart’ın kaybedilmesi, çalınması ya da kırılması durumunda, Başkent 153 üzerinden ya da Kart İşlem Merkezlerine bizzat başvuru yapılarak yenisi çıkarılabilmektedir. Yeni Öğrenci (İndirimli) Ankarakart çıkarma işleminden 48 saat sonra, öğrencinin bizzat Kart İşlem Merkezlerine başvuru yaparak bakiye ve abonman binişlerini yeni Ankarakart’ına aktarması gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 17.10.2021
Okunma Sayısı: 448503