6 EYLÜL PAZARTESİ İTİBARIYLA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA TAM KAPASİTE İLE KIŞLIK SERVİS PROGRAMINA GEÇİLECEKTİR

Sayı:2021/84

DUYURU

EGO Genel Müdürlüğü okulların açılmasıyla birlikte toplu taşıma hizmetlerinde  (Otobüs, Metro ve ANKARAY) tam kapasite ile kışlık servis programında çalışacaktır.

Kuruluşumuzca, 2021-2022 eğitim-öğrenim yılının başlamasıyla birlikte yolcu yoğunluk oranlarındaki artış, genel mesai ve okulların ders başlangıç-bitiş saatleri de dikkate alınarak kışlık çalışma programı hazırlanmıştır.

Okulların açılacağı 06 Eylül 2021 Pazartesi günü itibarıyla toplu taşıma hizmetlerinde tam kapasite ile kışlık servis programına geçilecektir.

Aktif olarak hizmet verilen 342 adet otobüs güzergâhında servis ve araç artırımına gidilerek, ilk etapta 1.275 araç ve 8.024 servis ile hizmet verilecektir.

Raylı Sistemlerde (Metro ve ANKARAY) ise hafta içinde sabah ve akşam yoğun saatlerde tren sefer aralığı ortalama 5 dakika; ara saatlerde ise ortalama 10 dakika olarak planlanmıştır (EK: Tablo).

Toplu taşıma hizmetlerimizde Kuruluşumuz saha denetim sorumluları, Otobüs Filo Takip ve Raylı Sistem Kontrol Merkezlerince anlık olarak yapılacak gözetimlerde yolcu yoğunluğuna göre, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için derhal ilave otobüs ve tren servisleri verilecektir.

342 güzergâhta hizmet vermeye devam eden EGO otobüslerinin hareket saatleri ve güzergâhlarına, EGO CEP’TE mobil uygulamasından ve Kuruluşumuz internet sitesinde (www.ego.gov.tr) bulunan “Şehir İçi Ulaşım/Web Bilgi Sistemi” bölümünden ulaşılabilir.

Tüm öğretmenlerimiz, öğrenci ve velilerimize, sağlıklı, başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz.

EK Tablo: Metro ve ANKARAY Servis Programları

Yayın Tarihi: 03.09.2021
Okunma Sayısı: 5283