SALGIN İLE MÜCADELEDE ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARIYLA GÖREV YAPMAKTA OLAN SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ İLE İLGİLİ DUYURU

Sayı:2021/70

DUYURU

Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadelede özverili çalışmalarıyla görev yapmakta olan sağlık çalışanlarımız, Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın talimatı ve Cumhurbaşkanlığı Kararnameleriyle EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçlarından (Otobüs, Metro ve ANKARAY), 30 Haziran 2021 tarihine kadar ücretsiz olarak yararlanabilmekteydi.

Kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabına ilişkin 27 Haziran 2021 tarihli İçişleri Bakanlığı Genelgesi’nde belirtildiği üzere ülkemiz genelinde uygulanmakta olan kısıtlamaların büyük bir bölümü kaldırılmıştır. Normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte yaklaşık on beş aydır devam eden sağlık çalışanlarımızın toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanma hakkı, 01 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla sona ermiştir.

Kuruluşumuz kanun, yasa ve yönetmeliklere uygun olarak toplu taşıma hizmeti sunmakla yükümlüdür. Toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak gruplar, ilgili kanun, yönetmelik ve kararlarla belirlenmiş olup bu gruplar arasında sağlık personeli yer almamaktadır.

Fedakârca çalışan, hayatlarını ortaya koyan, göz bebeğimiz sağlık çalışanlarımıza ilişkin ilgili mevzuatta herhangi bir düzenleme yapılması veya ücretsiz yararlanma hakkının yeni bir kararla uzatılması halinde, konuyla ilgili bilgilendirme ivedilikle yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yayın Tarihi: 02.07.2021
Okunma Sayısı: 6974