YKS SINAVINDA ÖĞRENCİLER, VELİLER VE GÖREVLİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM

Sayı:2021/69

YKS SINAVINDA ÖĞRENCİLER, VELİLER VE GÖREVLİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM

EGO Genel Müdürlüğü, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında sınavın yapılacağı 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde, öğrencilerin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için tüm hazırlıklarını tamamladı. Sınavın yapılacağı 26 Haziran 2021 Cumartesi ve 27 Haziran 2021 Pazar günü Otobüs ve Raylı Sistemlerimiz (Metro ve ANKARAY)  için yapılan ulaşım planlaması aşağıda yer almaktadır.

EGO OTOBÜSLERİNDE

27 Haziran 2021 Pazar günü Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) ve Özel Toplu Taşıma araçları (ÖTA) çalışmayacaktır.

EGO Genel Müdürlüğünce, öğrencileri mağdur etmemek için YKS’nin yapılacağı 26 Haziran Cumartesi ve 27 Haziran Pazar günleri EGO otobüslerinde uygulanan güncel Cumartesi çalışma programına ek olarak 74 adet güzergâhta 325 adet servis planlaması yapılmıştır (EK-1B Tablo).

RAYLI SİSTEMLERDE

YKS’nin yapılacağı 27 Haziran Pazar günü Raylı Sistem İşletmeleri (Ankara Metrosu ve ANKARAY) saat 06.00-22.00 aralığında gün boyu hizmet verecektir (EK-2B Tablo).

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saat ve günlerde, Raylı Sistem İşletmelerimiz (Metro ve ANKARAY) hizmet vermeyecektir.  Ancak, Metro istasyonlarına ring servisi hizmeti veren alternatif otobüs hatlarımızda, metronun son sefer saatlerine uygun olacak şekilde servis verilecektir (EK-1A Tablo). Raylı Sistem İşletmelerinde (Ankara Metrosu ve ANKARAY) uygulanmakta olan hafta içi ve Cumartesi günü ticari servis programları ise EK-2A Tablo’da belirtilmiştir.

Ayrıca toplu taşıma hizmetlerimizde, anlık yapılacak gözetimlerde yolcu yoğunluğuna göre derhal ilave otobüs ve tren servisleri verilecektir.

ÖĞRENCİLER, VELİLER VE GÖREVLİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu 08.05.2020 tarih ve 533 sayılı Karar’a istinaden, EGO Genel Müdürlüğü’ne ait otobüs ve raylı sistemler ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılacak öğrenciler sınav giriş belgelerini göstermeleri şartıyla kendileri, velileri ve görevli öğretmenler, sınav gününde ücretsiz yararlanabilecekler.

Sınava katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ayrıca güncel otobüs hareket saatleri ile güzergâhlara EGO CEP’TE mobil uygulamasından ve Kuruluşumuz internet sitesinden (www.ego.gov.tr) ulaşılabilir.

EK-1A: Hafta İçi Günleri ile 26 Haziran Cumartesi ve 27 Haziran Pazar Günü Raylı Sistem Güzergâhlarına Alternatif Çalışan Otobüs Hatları

EK-1B: 26 Haziran Cumartesi ve 27 Haziran Pazar Günü Yapılacak YKS’ye Katılacak Öğrencilerimiz İçin Planlanan İlave Otobüs Hat ve Güzergâh Bilgileri

EK-2A: Raylı Sistem İşletmelerinde (Ankara Metrosu ve ANKARAY) Uygulanmakta Olan Hafta İçi ve Cumartesi Günü Ticari Servis Programları

EK-2B: 27 Haziran 2021 Pazar Günü Yapılacak YKS’ye Katılacak Öğrencilerimiz İçin Planlanan Raylı Sistem (Metro, ANKARAY) Hareket Saatleri

Yayın Tarihi: 24.06.2021
Okunma Sayısı: 15829