KADEMELİ NORMALLEŞME DÖNEMİNİN İKİNCİ ETABINDA HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU SERVİS SAATLERİNDE GÜNCELLEME

Sayı:2021/62

DUYURU

Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılım hızının kontrol altına alınması amacıyla, 01 Haziran 2021 tarih ve 2021/31 sayılı ANKARA VALİLİĞİ İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU Kararı doğrultusunda; kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 22.00-05.00 saatleri arasında; Pazar günleri ise Cumartesi günü saat 22.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını  kapsayacak  ve Pazartesi günü saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Bu kapsamda EGO Genel Müdürlüğümüzce, Otobüs ve Raylı Sistemlerimiz için yapılan ulaşım planlaması aşağıda yer almaktadır.

EGO OTOBÜSLERİNDE

EGO Genel Müdürlüğünce, Filo Takip Merkezi ve saha denetim sorumluları tarafından anlık olarak takip edilen yolcu yoğunluğu dikkate alınarak otobüs servis planlaması yapılmıştır.

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saat ve günlerde, Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) ve Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA) çalışmayacaktır. Aynı şekilde, Ankara Metrosu ve ANKARAY Raylı Sistem işletmelerimiz de hizmet vermeyecektir. Ancak, Metro istasyonlarına ring servisi hizmeti veren alternatif otobüs hatlarımızda, metronun son sefer saatlerine uygun olacak şekilde servis verilecektir.

RAYLI SİSTEMLERDE

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saat ve günlerde, Raylı Sistem İşletmelerimiz (Metro ve ANKARAYçalışmayacaktır. Ancak 6 Haziran 2021 Pazar günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının yapılacak olması nedeniyle, sınava katılacak öğrencilerimizin ulaşımları da dikkate alınarak, saat 06.00 ile 14.00 arasında Raylı Sistem işletmelerimiz (Ankara Metrosu ve ANKARAY) hizmet verecektir (EK-2B Tablo).

01 Haziran 2021 tarihi ile bu tarihten sonra uygulanacak kısıtlamalarda, EGO otobüsleri servis hareket saatleri (EK-1 Tablo), Raylı Sistem (Metro ve ANKARAY İşletmesi) tren hareket saatleri (EK-2A Tablo) aşağıdaki linklerde belirtilmiştir.

Ayrıca güncel otobüs hareket saatleri ile güzergâhlara EGO CEP’TE mobil uygulamasından ve Kuruluşumuz internet sitesinden (www.ego.gov.tr) ulaşılabilir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

• EK-1: 01 Haziran 2021 Tarihi ile Bu Tarihten Sonra Uygulanacak Kısıtlamalarda, EGO Otobüsleri Servis Hareket Saatleri ve 6 Haziran 2021 Pazar Günü Yapılacak LGS Sınavına Katılacak Öğrencilerimiz İçin Planlanan Otobüs Hat ve Güzergâh Bilgileri

• EK-2A: Raylı Sistem (Ankara Metrosu ve ANKARAY) Tren Hareket Saatleri

• EK-2B: 06 Haziran 2021 Pazar Günü Yapılacak LGS Sınavına Katılacak Öğrencilerimiz İçin Planlanan Raylı Sistem (Metro, ANKARAY) Hareket Saatleri

Yayın Tarihi: 01.06.2021
Okunma Sayısı: 17642