ANKARA METROSU KIZILAY İSTASYONU VE KIZILAY-NECATİBEY (M2) HATTINDA TEMİZLİK

ANKARA METROSU KIZILAY İSTASYONU VE KIZILAY-NECATİBEY (M2) HATTINDA TEMİZLİK

EGO Genel Müdürlüğü, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığınca, insan sirkülasyonunun en fazla olduğu Kızılay Metro ve Kızılay Necatibey İstasyonu’nda hafta sonu detaylı bir temizlik çalışması gerçekleştirildi.

7 Mart 2021 Pazar günü Hat Bakım Teknisyenleri gözetiminde temizlik birimi tarafından gerçekleştirilen çalışma öncesinde, Kuruluşumuz Metro İşletme Müdürlüğüyle koordinasyon sağlanarak, gerekli İş Sağlığı ve Güvenliği önlemleri alındı.

Kızılay Metro İstasyonu’nda, 30 temizlik personeli ve 2 koordinatör tarafından gerçekleştirilen temizlik çalışmasında, 15 merdiven, 6 personel odası ve 8 adet WC olmak üzere 8 bin metrekareye yakın zemin yıkandı, istasyon duvarları ve turnikeler titizlikle temizlendi.

Kızılay Metro İstasyonu genel temizlik faaliyeti devam ederken 7 personel ve 1 koordinatörden oluşan ikinci bir ekip ise Kızılay Necatibey İstasyonu arasında hat temizliği yaparak Necatibey makas bölgesinde biriken yoğun çamur ve plastik atıkları temizlendi.

Daha temiz, daha sağlıklı, daha sürdürülebilir bir çevre için tüm vatandaşlarımızın ortak sorumluluğu bulunduğunu bir kez daha hatırlatıyor, toplu taşıma sistemini kullanan yolcularımızdan hijyen ve temizlik kurallarına uymalarını ve çevreye karşı daha duyarlı olmalarını önemle rica ediyoruz.

Yayın Tarihi: 10.03.2021
Okunma Sayısı: 9424