DUYURU (06.12.2020)

DUYURU

Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılım hızının kontrol altında tutulması amacıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinin ardından, EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araçları (Otobüs, Metro ve ANKARAY) ile ANKARA VALİLİĞİ İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU’nun (UHK) 08 Eylül 2020 tarih ve 2020/71 sayılı Kararı çerçevesinde,  03 Aralık 2020 tarih ve 2020/86 sayılı UHK Kararıyla düzenlenen  yeni mesai saatleri ve hafta içi sokağa çıkma yasağına göre hazırlanan tarifeye göre tam kapasite ile hizmet vermeye devam edecektir.

Bilindiği üzere, Genel Müdürlüğümüz toplu taşıma araçları ile UHK Kararı doğrultusunda, Metro ve ANKARAY’da vagon koltuk kapasitesi kadar oturarak, ayakta yolcu kapasitesinin %50’si kadar da ayakta; otobüslerde ise araç ruhsatlarında yazılı olan koltuk kapasitesi kadar oturarak (karşılıklı gelen koltuklarda karşıyı boş bırakarak) ve araç ruhsatlarında yazılı olan ayakta yolcu kapasitesinin %30’u kadar da ayakta yolcu taşıyabilme kuralına uygun olarak hizmet verilmektedir.

Diğer taraftan devam edecek hafta içi kısıtlamalarda, akşam saat 21.00 - 24.00 aralığında Özel Halk Otobüsleri (ÖHO), Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA) çalışmayacaktır. Metro ve ANKARAY tarifeli seferleri saat 21.00’de sona erecektir. Ancak aktarma yapacak yolcularımız için (EK-2) tabloda verilen son seferler yapılacaktır. EGO otobüsleri ile semtlerden Ulus-Sıhhiye-Kızılay istikametine gelen hatlarımızda ve Raylı Sistem güzergahlarında hizmet verilecektir. Metro istasyonlarına ring servisi hizmeti veren hatlarımızda ise metro ağlarının son sefer saatlerine uygun olarak servis planlaması yapılmıştır.

Güncel hareket saatlerine ve güzergahlara EGO CEP’te mobil uygulamasından ve kuruluşumuzun internet sitesinden (www.ego.gov.tr) ulaşabilirsiniz.

Otobüs Servis Hareket Saatleri: EK-1

Raylı Sistem (Metro, ANKARAY) Hareket Saatleri ve Son Tren Hareket Saatleri: EK-2

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yayın Tarihi: 06.12.2020
Okunma Sayısı: 10728