OTOBÜS KAZASINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

OTOBÜS KAZASINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

EGO Genel Müdürlüğü’ne ait 281 numaralı hatta servis almakta olan 09-227 EGO kod numaralı aracımız, Atatürk Bulvarı üzerinden Sıhhiye istikametine doğru seyir halindeyken, Ziya Gökalp Caddesi’nden GMK Bulvarı istikametine seyreden 06 FM 3681 plakalı Özel Halk Otobüsünün (ÖHO) kırmızı ışıkta geçmesi sonucu, Kızılay Meydanı’nda kaza yapmıştır. 5 Kasım 2020 tarihinde sabah saat 07.00 sularında meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre; 09-227 EGO kod numaralı aracımızın sürücüsü de dahil olmak üzere 17 vatandaşımızın hafif yaralandığı ve araçlarda maddi hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. Kaza yerine derhal itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, yararlılar çeşitli hastanelere kaldırılmıştır. 

Çarpışmanın etkisiyle ağır şekilde hasar gören 09-227 EGO kod numaralı otobüsümüz olay yerinden kaldırılarak ilave servis konulmuştur. Kazaya karışan Özel Halk Otobüsü aracı, polis tarafından parka çekilmiştir. Ayrıca kazanın yolcu hareketinin fazla olduğu sabah saatlerinde meydana gelmesi nedeniyle vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için ÖHO Esnaf Odası ile irtibata geçilerek yeni bir aracın servise devam etmesi sağlanmıştır.

Kaza ile ilgili yasal süreç devam etmektedir.

Kazaya karışan her iki araçta bulunan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, tedavileri süren vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yayın Tarihi: 05.11.2020
Okunma Sayısı: 8770