ÇUBUK VE AKYURT ÖZEL TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA ANKARAKART KULLANIMI BAŞLIYOR

ÇUBUK VE AKYURT ÖZEL TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA ANKARAKART KULLANIMI BAŞLIYOR

EGO Genel Müdürlüğü denetiminde bulunan Özel Halk Otobüslerinin (ÖHO) 2019 yılı Eylül ayında ilk kez validatör sistemine dahil edilmesinin ardından bir ilk daha gerçekleştirilerek, Ankara ili çevre ilçe Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA) da Ankarakart sistemine dahil edilmeye başlandı. 

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulunun 09 Eylül 2020 tarihli toplantısında, 487-3 Çubuk-Ankara ve 488-3 Akyurt-Ankara Özel Toplu Taşıma Araçlarının (ÖTA) güzergâhlarının, 487 Çubuk-Ulus-Sıhhiye ve 488 Akyurt-Ulus-Sıhhiye EGO otobüs hatlarının güzergâhları ile birebir hale getirilmesi ve bu araçların da Ankarakart sistemine dâhil edilerek vatandaşlarımızın Ankarakart ile Özel Toplu Taşıma Araçlarını (ÖTA) kullanmaları yönünde karar alınmıştır. Alınan bu kararla araçlara Ankarakart validatörleri ve gerekli teçhizatları takılarak sistemin kısa sürede hizmete girmesi sağlanacaktır.           

İlerleyen süreçte de Ankara ili mücavir alanı genelindeki çevre ilçe ÖTA’larının aşamalı olarak Ankarakart sistemine dâhil edilerek tek bir sistem üzerinden ücret toplanması planlanmaktadır. Böylece vatandaşlarımız tek bir kart ile EGO Genel Müdürlüğünün gerek uhdesinde, gerekse denetiminde bulunan tüm toplu taşıma araçlarından istifade edebileceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yayın Tarihi: 14.09.2020
Okunma Sayısı: 11183