MAMAK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN MURAT KÖSE'NİN TWİTTER HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMA İSTİNADEN YAPILAN AÇIKLAMA

MAMAK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN MURAT KÖSE'NİN 1 NİSAN 2020 TARİHLİ TWİTTER HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMA İSTİNADEN EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NCE YAPILAN AÇIKLAMA

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Sayın Murat Köse, 1 Nisan 2020 tarihli Twitter hesabından “Yatan Otobüsler” etiketiyle ve hangi tarih ve saatte çekildiği belli olmayan birkaç kare fotoğraf kullanarak yaptığı paylaşımda, bazı iddialarda bulunmuştur.

Sayın Köse’nin kullandığı fotoğraflar değerlendirilmiş olup:

1. fotoğrafta, 2. Bölge Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü park sahası, siyah beyaz fonda görüntülenmektedir. Ancak Bölge Şube Müdürlüğümüz araç envanterindeki sayılar ile park alanındaki araç sayıları karşılaştırıldığında, fotoğrafın pik saat olarak tabir edilen, yolcu yoğunluğunun mevcut olduğu sabah 06.30-10.00, akşam 16.00-20.00 aralığının dışında, yani yolcu yoğunluğunun az olduğu gün ortası saat diliminde çekildiği anlaşılmaktadır. Aynı noktada, bakım-onarım merkezimiz de mevcut olup arıza ve hasarı giderilerek servise hazır hale getirilen diğer bölge araçları da Bölge park sahasına alınmakta ve ilgili bölgelere araç sevki gerçekleştirmektedir. Park sahası kenarı “Tel Boyu” olarak tabir edilen alanda yan vaziyette park edilen araçlar, kullanıma uygun olmayan ve hurda araçlardır.

2. fotoğrafta ise, 4. Bölge Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü’nün Akköprü yerleşkesi park sahası görüntülenmekte olup gün ortası saatlerinde “TEK” vardiyalı araçların ve Bölge Araç Bakım Kademe binası önündeki bakım araçlarının olduğu görülmektedir.

3. fotoğrafta ise 1. Bölge Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü’nün Dikmen-Keklikpınarı mevkiindeki yerleşkesi ve yerleşke içerisinde bulunan Oran Otobüs Hareket Noktası görüntülenmekte olup görüntüdeki araçlar, Oran Hareket Noktasından servis saatlerine göre hareket eden ve çalışan araçlardır.

İçişleri Bakanlığının 24.03.2020 tarihli Genelgesi ve Ankara Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 24.03.2020 tarih ve 2020/7 sayılı kararında belirtilen: “Başta belediyelerimiz olmak üzere kolluk birimlerimizin ve ilgili kurumlarımızın konuyu hassasiyetle takip ederek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi” açıklamasına istinaden uygun servis programında, şehir içi toplu taşımacılık hizmetinin aksatılmadan sürdürülmesi sağlanmaktadır.

Ayrıca, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararının uygulanıp uygulanmadığı hususu Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından zaten kontrol edilmektedir.

Yine, bahse konu kararda belirtilen, araç yoğunluğu, sayısı, EGO Genel Müdürlüğü Elektronik Ücret Toplama Sistemi (EÜTS) üzerinden kontrol edilmektedir. İstenilmesi halinde hangi aracımızda kaç yolcu taşındığı bilgisi, validatör sistemine geçildiği için kolayca temin edilerek. Sn. Köse’ye her zaman verilebilir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü olarak dünyanın ve ülkemizin yaşadığı bu olağanüstü süreçte kanunların üzerimize tevdi ettiği vazifeleri eksiksiz olarak yerine getiriyoruz. İlgili mevzuatın bize verdiği şehir içi toplu ulaşımın sağlanmasının yanında; Valiliğimiz ile koordinasyon içerisinde, umreden dönen vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde karantina alanlarına ve daha sonrasında memleketlerine gönderilmesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da vatani vazifesini tamamlayan kahraman askerlerimizin güvenli bir şekilde ailelerine kavuşmalarının sağlanması, yurt dışından gelen öğrencilerimizin yine güvenli bir şekilde karantinaya alınacakları Kastamonu’ya nakillerinin yapılması gibi EGO Genel Müdürlüğü’nün rutininde olmayan iş ve işlemler de  mesai ve vardiya mevhumu gözetmeksizin, Genel Müdüründen şoförüne kadar fedakârane bir şekilde çalışmakta olan bir ekip tarafından yerine getirilmektedir.

Yukarıda bahsedilen bu hizmetleri yerine getiren bazı arkadaşlarımız karantina altındayken, Sayın Murat Köse’nin yapılan bu hizmetleri görmezden gelmesi ve gerçek dışı bilgilerle kara çalmaya çalışması aynı zamanda arkadaşlarımızın kul hakkına girmektir.  Ayrıca, tutarlı bir vicdana sığacak açıklama değildir.

EGO Genel Müdürlüğü olarak Şeffaflık, açıklık ve tutarlılık içerisinde görevimizi yerine getiriyoruz. Yaptığımız bütün faaliyetler internet sitemizde kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Tutarsız, çelişkili ve maddi verilere dayanmayan bilgilere, kimse itibar etmeyecektir. Bu olağanüstü süreçte hepimizin üzerine düşen, vazifemizi en iyi şekilde yapmaktır.  Bu noktada Sayın Köse’nin karla mücadelede kurduğu 1000 kişilik (!) ekibiyle, virüsle mücadeleye devam etmesinin veya  sosyal medyadan yaptığı “Kitap resmini tamamla” yarışmalarının bile bu tip açıklamalarından daha faydalı olduğunu düşünüyoruz (!).

Bir kez daha altını çizerek vurguluyoruz ki; ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde EGO Genel Müdürlüğü olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve kısır tartışmalara girmek istemiyoruz. Sayın Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çoğunluğa sahip bir grubun Başkan Vekilidir. Yaşanılan ya da yaşandığını düşündüğü herhangi bir olumsuzlukta, şahsım ve EGO Genel Müdürlüğü yöneticilerine bir telefon kadar yakındır. Bu zor günleri daha kolay aşmak için teklif edilen her akılcı öneriye açığız.

Sayın Köse’nin sosyal medya üzerinden gerçeğe dayanmayan bilgilerle yaptığı bu talihsiz açıklamayı kamuoyunun takdirine bırakıyor, her şartta, yüce Türk milletimizin yanında olacağımızın bilinmesini, kamuoyuna arz ediyoruz.

Saygılarımızla.

Fatih ERYILMAZ

EGO Genel Müdür Yardımcısı

Yayın Tarihi: 02.04.2020
Okunma Sayısı: 11840