EGO GENEL MÜDÜRÜ NİHAT ALKAŞ “YOLCU TAŞIMACILIĞI, TRAFİK KAZALARINDA ŞOFÖRLERİN SAĞLIK SORUNLARININ ROLÜ” KONULU PANELE KATILDI

EGO GENEL MÜDÜRÜ NİHAT ALKAŞ “YOLCU TAŞIMACILIĞI, TRAFİK KAZALARINDA ŞOFÖRLERİN SAĞLIK SORUNLARININ ROLÜ” KONULU PANELE KATILDI

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türkiye Trafik Kazalarına Yardım Vakfı tarafından düzenlenen “Yolcu Taşımacılığı, Trafik Kazalarında Şoförlerin Sağlık Sorunlarının Rolü” konulu panele katıldı. 

Panelin açılışında konuşan Alkaş, EGO Genel Müdürlüğü’nün kent içi toplu taşıma hizmetlerinin sunumunda, vatandaş memnuniyetini ön plana almış, Ankaralıları, huzur ve güven içinde hayata taşıyan bir kurum olma vizyonu ile yürütülen ulaşım hizmetlerinin en güvenilir, en hızlı, en ekonomik, en sürdürülebilir, en rahat ve en memnuniyet verecek şekilde hizmet sunmayı misyon olarak kabul ettiğini belirterek, bu hizmet sunumunun yürütülmesinde en önemli paydaşın ulaşım personeli, şoför, olduğunu söyledi.

Toplu taşıma hizmeti sunan şoförlerimizin, vatandaşımıza hedeflediğimiz standartta hizmet götürebilmeleri için öncelikle kendilerinin sağlıklı, güvenli, huzurlu ortam ve şartlarda çalışması gerektiğini vurgulayan Genel Müdür Alkaş, “Şoförlerin psikiyatrik, nörolojik, kardiyolojik ve endokrinolojik rahatsızlıklarının önceden tespit edilerek, görev esnasında karşılaşılabilecekleri risklerin önlenmesi, vatandaşlarımızın seyahat riskinin de en aza indirilmesi açısından çok  önemli bir husus” olduğunu belirtti.

Özellikle ulaşım personeli alımında çok dikkatli olmaya çalıştıklarını söyleyen Alkaş, bu konuda Kuruma önemli görevler düştüğünü vurguladı. EGO Genel Müdürlüğü’nde şoför olarak göreve başlayacak sürücülerin belli şartları taşıması gerektiğini, sürücülerin tam teşekküllü hastanelerden “Sürücü olmasında engel yoktur” sağlık raporunu alarak işe başladıklarını belirten Nihat Alkaş, psikoteknik test ve muayenelerinin de her iki yılda bir yapıldığını anlattı.

Şoförlerimizin sağlık sorunları ile ilgili olarak yapılması düşünülen her türlü iş birliğine hazır olduğunu sözlerine ekleyen EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri İçli, Trafik Kazaları Yardım Vakfı ve Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Op. Dr. Orhan Girgin ve Prof. Dr. Mehmet Tomanbay’a davetleri için teşekkür etti.

Yayın Tarihi: 29.02.2020
Okunma Sayısı: 7794