BAŞKENT'TE "VERİMLİLİK VE TEKNOLOJİ FUARI"

BAŞKENT'TE  "VERİMLİLİK VE TEKNOLOJİ FUARI"

- ATO CONGRESİUM’DA GERÇEKLEŞEN “VERİMLİLİK VE TEKNOLOJİ  FUARI”NA KATILAN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN STANDI  BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

- TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP,  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN STANTLARINI GEZEREK, PROJELER HAKKINDA BİLGİ ALDI

- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, ATO CONGRESİUM’DA DÜZENLENEN “2.VERİMLİLİK VE TEKNOLOJİ FUARI”NI GEZDİ

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN STANDIN DA YENİ MOBİL UYGULAMA HAKKINDA VATANDAŞLARA BİLGİ VEREN BAŞKAN YAVAŞ:

“YENİ MOBİL UYGULAMAMIZ ANKARA’DA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK”

-BAŞKAN YAVAŞ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN,KEÇİ SÜTÜNDEN ÜRETİLEN DONDURMALARI MİNİK ZİYARETÇİLERE İKRAM ETTİ

- BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI STANTINDA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN VİZYONU VE PROJELERİ ÜÇ BOYUTLU HOLOGRAMLARLA ANLATILDI

ATO Congresium Fuar Alanı’nda 31 Ekim ile 3 Kasım Pazar günü arasında ziyaret edilen “Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”nda Ankara Büyükşehir Belediyesi'de stant kurarak yerini aldı.

Fuarın açılışını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mustafa Varank, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ve milletvekilleriyle birlikte yaptı. Açılışın ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Büyükşehir Belediyesi’nin stantlarını gezerek, üç boyutlu hologramlarla anlatılan projeler hakkında bilgi aldı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ATO Congresium’da düzenlenen “2. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”nı ziyaret etti.

Fuarın üçüncü gününde de vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, vatandaşların sorularını cevaplarken, yeni mobil uygulama hakkında da bilgi verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu standı Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da ziyaret etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığına bağlı Mavi Masa ve Kent Konseyi’ne ait stantlarla katıldığı fuarda, Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet ve yeni uygulamalarını tanıttı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN STANDINA BÜYÜK İLGİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve fuarın en renkli alanlarından biri olan stantta,  Büyükşehir Belediyesi'nin, vizyonu ve projeleri üç boyutlu hologramlarla anlatıldı.

Fuar’da, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, vatandaşların sorun ve taleplerine kısa sürede ulaşmayı sağladığı için çok önemsediği mobil uygulamanın da tanıtımı yapıldı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Fuar’da, Büyükşehir Belediyesi ekipleri vatandaşlarla yüz yüze görüşerek, başta ulaşım konusu olmak üzere birçok konuda belediye hizmetleri hakkında anket düzenledi.  

MİNİKLERE DONDURMA İKRAMI

2.Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda açılan stantları tek tek gezerek, savunma sanayii ve teknoloji alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Yavaş, Büyükşehir Belediyesi standında Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından keçi sütünden üretilen dondurmayı miniklere ikram etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Yavaş, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları da kırmadı.

“YENİ MOBİL UYGULAMAMIZ BAŞKENTLİLERİN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRACAK”

Akıllı kent uygulamalarının ve projelerin hologram teknolojisiyle tanıtıldığı Ankara Büyükşehir Belediyesi stadında vatandaşların sorun ve taleplerine kısa sürede ulaşılmasını sağlayacak yeni mobil uygulama hakkında bilgi veren Başkan Yavaş, uygulamayla ilgili şunları söyledi:

Mobil uygulamamız da Ankara’da yaşayanların hayatını kolaylaştıracak. Ankara ile ilgili tüm bilgilere başka bir şeye gerek duymadan ve bunun yanında hayatlarını kolaylaştıracak bilgilere de ulaşabilecekler. Özellikle öğrencilerin indirip kullanmalarını arzu ediyorum.”

KENT KONSEYİ’NDEN “NASIL BİR ANKARA HAYAL EDİYORSUNUZ?" ANKETİ 

Ankara Kent Konseyi’nin de katıldığı fuarda, katılımcılara “Nasıl bir Ankara hayal ediyorsunuz?” sorusu yöneltildi. 

Kent Konseyi standında ayrıca Başkent’i tanıtan broşür ve kitapçıklar dağıtıldı.

BAŞKAN YAVAŞ’TAN ÖĞRENCİLER İÇİN YENİ PROJE ÇALIŞMALARI

Başkent’te öğrenim gören öğrenciler için yeni projeler üzerinde çalıştıklarını ifade eden ve öğrencilerin sorduğu soruları yanıtlayan Başkan Yavaş; “Projelerimizin içinde en önemlisi yeni mobil uygulamamız. Öğrenciler, yaşadıkları semtte kütüphane ve park olup olmadığını mobil uygulama sayesinde öğrenebilecek. Bizim projelerimizi eleştirip yön verebileceksiniz ya da kendi parlak fikirlerinizi bize gönderebileceksiniz. Birebir iletişimde olacağız” dedi.

Ankara’daki üreticiler ve girişimcilerle gurur duyduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Özellikle savunma sanayiinde Ankara’daki üreticilerin girişimlerini ve yaptıklarını görünce gurur duydum. Bunların sayesinde inşallah dünyaya bağımlılığımız ortadan kalkacak. Zaten Ankara ihracatta 5’inci, ithalatta 3. Sırada Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri var. Sanayimizin Türkiye’de birinci olması için de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

BAŞKAN YAVAŞ HAYALİNDEKİ ANKARA’YI ANLATTI

Ankara Kent Konseyi standını da ziyaret eden Başkan Yavaş, “Nasıl bir Ankara hayal ediyorsunuz?” sorusuna “Ben herkesin yaşamaktan övündüğü, dünyada gelişmiş ülkelerle yarışan, yaşayanların da çok mutlu olduğu, fakirliğin kalmadığı, herkesin stressiz bir şekilde yaşadığı bir Ankara hayal ediyorum” şeklinde cevap verdi.

ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜKŞEHİR STANDINA TAM NOT

Verimlilik fuarını ve standımızı beğendiğini dile getiren Merve Varlı, EGO otobüslerine konulacak olan memnuniyet anketine yönelik, “Bence çok güzel olmuş. Bazı şoförler kaba davranabiliyor. Bu durumun hemen merkeze bildirilmesi güzel bir uygulama” dedi.

Mavi Masa standında istek ve taleplerini dile getirme imkanı bulduğunu ifade eden Reyhan Yılmaz,  “Gayet olumlu bir uygulama.  Buradaki görevliler son derece ilgililer” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesindeki üç boyutlu hologramları çok beğendiğini söyleyen Elif Doğa Bektaş, “Çok beğendim. Buradan normal görünüyor ama gözlüğü takınca içine giriyormuşsunuz gibi oluyor. Bunu ilk defa sinemada görmüştüm. Gayet güzel bir uygulama” dedi.

Yayın Tarihi: 04.11.2019
Okunma Sayısı: 9357