BAŞKENT’TE BİSİKLETLİ ULAŞIM ZAMANI…

BAŞKENT’TE BİSİKLETLİ ULAŞIM ZAMANI…

-BAŞKAN YAVAŞ BİR SÖZÜNÜ DAHA TUTUYOR:
 BAŞKENT’E 56 KİLOMETRELİK “BİSİKLET YOLU”

-EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHİRDE BİSİKLET ALTYAPISINIIN GELİŞMESİNİ SAĞLAYACAK “BİSİKLET YOLU” PROJESİ KAPSAMINDA, ÜNİVERSİTELER İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

-BİSİKLETLİ ULAŞIM İLE İLGİLİ PROTOKOL ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ,  ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERKAN İBİŞ, BİLKENT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ABDULLAH ATALAR, GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. İBRAHİM USLAN, HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ A. HALUK ÖZEN, ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. TÜLİN GENÇÖZ TARAFINDAN İMZALANDI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ:
“ANKARAMIZA BİSİKLET YOLLARINI KAZANDIRMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

-“BAŞKENT’TE 56 KİLOMETRELİK BİR BİSİKLET YOLUNU KAPSAYAN PROJE, ÜMİTKÖY METRO İSTASYONU’NDAN BAŞLAYACAK; HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ, BİLKENT ÜNİVERSİTESİ, ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, MİLLİ KÜTÜPHANE VE ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZERGAHINI TAKİP EDEREK GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NDE SON BULACAK”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir seçim vaadini daha gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in bisiklet altyapısının geliştirilmesi amacıyla yürütülen projeler kapsamında bisiklet yolu güzergahı üzerinde bulunan 5 üniversite ile iş birliği protokolü imzaladı.

Protokol törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş,  Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Hacettepe Üniversitesi Rektörü A.Haluk Özen, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tülin Gençöz katıldı.

“BİSİKLET YOLU PROJELERİ ÇOK ÖNEMLİ”

Sürdürülebilir, sağlıklı, güvenilir ve çevreci bir ulaşım sistemi için çalışma gruplarının oluşturulması ve şehirde bisiklet altyapısının geliştirilmesini sağlayacak projeler kapsamında yapılan protokol imza töreninde konuşan Başkan Yavaş, bisiklet projelerini önemsediğinin altını çizerek, 30 Ağustos’ta içerisinde bin 500 metrelik yürüyüş, koşu ve bisiklet yolu bulunan 30 Ağustos Zafer Parkı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Başkan Yavaş, Ankara’ya bisiklet yollarının kazandırmayı sürdüreceklerini ifade ederek, “Biz de çok heyecanlıyız daha yeni bin 500 metrelik bir bisiklet yolu yaptık. Atıl bir parkı açarak vatandaşlarımızın kullanımına sunduk.  Bisiklet kullananlar hemen parka geldiler. Özellikle çocuklar için çok keyifli oluyor.

“BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Bisiklet Yolu” projesinin çok yararlı olacağını vurgulayan akademisyenler,  “İşin ulaşım ve çevre boyutu var. Size teşekkür ediyoruz. Bunu üniversiteler üzerinden yaparak gençliğin de aslında sağlıklı yaşama başlama kültürel altyapısını da sağlayacak. Ulaşımda rahatlık, sağlıklı yaşam, obeziteyle mücadele, gerçekten büyük bir paket bu size teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundular.

BAŞKENT’E 56 KİLOMETRELİK BİSİKLET YOLU

Başkent’te 56 kilometrelik bir bisiklet yolunu kapsayan proje, Ümitköy Metro İstasyonu’ndan başlayacak Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Milli Kütüphane ve Ankara Üniversitesi güzergahını takip ederek Gazi Üniversitesi’nde son bulacak.

Yayın Tarihi: 04.09.2019
Okunma Sayısı: 11313