OTOBÜS İŞLETME - 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

4. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü

Bölgemiz Altındağ İlçesi sınırları içerisinde olup; batısında Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ve tarihi Akköprü, kuzeyinde Ankara çayı, doğu ve güneyinden ise Altındağ Belediyesi Fen İşleri kampüsüyle çevrelenmiştir.

 

Müdürlük olarak; Ankara ili, Keçiören, Altındağ, Pursaklar, Çubuk, Akyurt, Kalecik ve Yenimahalle İlçelerine bağlı Aktepe, Uyanış, Subayevleri, Altınpark, Güneşevler, Solfasol, Baraj ve Hasköy semtleri ile Varlık, İskitler, Vakıf, Kutuören, Güzelyurt, İkipınar, Sirkeli, Abadan, Karacaören, Karaköy, Güzelhisar, Altınova, Doğanoluk ve Çınar Mahallelerine hizmet vererek buralarda yaşayan vatandaşlarımızın başta Ulus ve Kızılay olmak üzere, Çankaya, AŞTİ, Beşevler gibi merkezi semtlere ulaşımlarını sağlayacak şekilde hizmet verilmektedir.

Müdürlüğümüzde İdari ve Yazı İşleri Şefliği, Garaj Şefliği ile Hareket Şefliği olmak üzere 3 Şeflik bulunmaktadır.

  • İdari ve Yazı İşleri Şefliği; dışarıdan gelen evrakların dosyalanması ve yazışmaların yapılması, araçların fenni muayenelerinin yaptırılması, araç sigorta poliçelerinin düzenlenmesi, Personel Özlük İşleri ve benzeri görevleri yürütmektedir.
  • Garaj Şefliği; araçların bir sonraki güne servise hazır hale getirilmesi için araçların iç ve dış temizliğinin yaptırılması ve akaryakıt ikmali işlerini yürütmektedir.
  • Hareket Şefliği; Servise verilen araçların sevk ve idare işlerini yürütmektedir. Toplu taşıma hizmeti, okulların açık ve kapalı olduğu dönemler göz önüne alınarak yapılan yazlık ve kışlık araç programı hazırlanmaktadır. 

 

Bölgemiz alanı içerisinde 450 m² İdari Bina, 60 m² Araç Sevk Amirliği, 150 m² Baş şoförlük, 150 m² Yemekhane, 450 m² Doğalgaz Dolum İstasyonu, 100 m² Mazot İkmal, 140 m² Yağ ve Antifriz İkmal, 18 m² Danışma, 12 m² Koruma ve Güvenlik, 257 m² Periyodik Bakım, 408 m² İvedi Onarım Atölyesi, 1063 m² Atölye Birimleri, 587 m² Araç Yıkama Fırçası olmak üzere kapalı alanları toplamı 3.845 m² dir.

 

 

 

 

Bölgemizde aynı anda 4 araca ikmal yapabilecek özelliklerde 1 adet CNG Doğalgaz Dolum istasyonu bulunmaktadır. Doğalgaz ikmali 24 saat vardiyalı çalışan 6 personelle yapılmaktadır. 

 

MÜDÜRLÜĞÜMÜZE AİT HAREKET NOKTALARI VE ADRESLERİ

HAREKET NOKTASI

ADRESİ

Pursaklar Hareket Noktası

Yavuz Bulvarı Özyel Sitesi Karşısı / Pursaklar

Solfasol Hareket Noktası

Hasköy Gülpınar Mah. 2. Cadde Pazar Yeri Yanı / Altındağ

Aktepe Hareket Noktası

Aktepe Mahallesi 32. Sokak No:5 / Keçiören

Subayevleri Hareket Noktası

Adil Sok. Sağlık Ocağı Yanı Pazaryeri Subayevleri/ Keçiören

Çubuk Hareket Noktası

Çubuk Belediyesi Otobüs Terminali / Çubuk

Altınpark Hareket Noktası

Seyfi Demirsoy Mahallesi Altınpark Caddesi / Altındağ

Uyanış Hareket

Uyanış Mahallesi Gülbaba Caddesi / Keçiören

Örnek Hareket Noktası

Örnek Mah. Sait Fuat Caddesi / Altındağ

Akyurt Hareket Noktası

Kalaba Mah. Çubuk Cad. No: 170 / Akyurt

Vakıf Hareket Noktası

Karacaören Mah. Şeftali Sok. No: 11 / Altındağ

Saray Hareket Noktası

Dumlupınar  Mah. Tifticiler Kümeevleri No: 29 / Çubuk

Kuzey Ankara Hareket Noktası

Baraj Mah. Selçukbey Cad. No:15 / Altındağ